فیزیوتراپی در منزل برای چه کسانی لازم است؟

خلاصه

داشتن یک دستگاه فیزیوتراپی خانگی در منزل موجب راحتی و آرامش بیشتر شده و روند بهبودی را برای سالمندان و کسانی که دچار عارضه مفاصل هستند نیز تسریع می کند، برای شناخت بهترین انواع دستگاه فیزیوتراپی 2022 در ادامه مقاله با ما همراه گردید.

۱۴۰۱ سه شنبه ۲۰ دي
406
فیزیوتراپی در منزل برای چه کسانی لازم است؟

وجود یک دستگاه فیزیوتراپی در منزل برای سالمندان یا کسانی که دچار عارضه مفاصل هستند، مزایای بسیاری دارد. از جمله اینکه مجبور نیستند به طور مداوم بخش قابل توجهی از وقت خود را در ترافیک یا مسیر بگذرانند و سرانجام خسته و بی‌حوصله به کلینیک یا منزل برسند. همچنین افرادی که به تازگی جراحی مفاصل را پشت سر گذاشته‌اند، بسیار آسیب‌پذیرند و احتمال سقوط یا افتادن آن‌ها وجود دارد. در چنین شرایطی استفاده از یک دستگاه فیزیوتراپی خانگی نه تنها موجب راحتی و آرامش بیشتر می‌شود، بلکه روند بهبودی را نیز تسریع می‌کند. شناخت بهترین انواع دستگاه فیزیوتراپی و مارک‌های آن در 2022 سبب می‌گردد تا با یک انتخاب صحیح، روند توانبخشی به خودتان یا عزیزانتان را سرعت ببخشید.

 

 

فیزیوتراپی در منزل برای چه کسانی لازم است؟

وقتی درد در ناحیه مفاصل دارید، هیچ چیز آرامش‌بخش‌تر از پیدا کردن یک کنج گرم و نرم و رسیدن به وضعیت ایده آل برای نشستن یا دراز کشیدن نیست! حال تصور کنید به علت درد شدید و برای رفع عارضه پیش آمده، به تشخیص پزشک معالج مجبور به جراحی شده‌اید و به طور متناوب از مسکن‌های قوی استفاده می‌کنید. در این صورت شما برای بازیابی توان حرکتی خود در کنار دارو درمانی نیاز به تجهیزات و دستگاه فیزیوتراپی هم دارید.

 

اما فیزیوتراپی چیست؟! فیزیوتراپی، مجموعه‌ای از عملکردهای لمس فیزیکی است که توسط تجهیزات و با هدف بهبود عوارض ناشی از تصادف، پارگی مفاصل، پارکینسون، سکته مغزی، مشکلات تنفسی یا درد در ناحیه ستون فقرات انجام می‌شود.

 

فیزیوتراپی، دردناک‌ترین وضعیتی که بر مفاصل عارض می‌شود را مرتفع می‌کند. هدف این عملیات یک چیز است: کاهش درد! درد باید کاهش پیدا کند تا به وضعیت قبل برگردید و کارتان را از سر بگیرید، حال این کار هر چیزی می‌تواند باشد ورزش، کار منزل یا نشستن پشت کامپیوتر. این عملیات باید به کمک دستگاه‌های تخصصی انجام شود که شاید نمونه‌های پیشرفته آن را در بیمارستان‌ها و کلینیک‌ها دیده باشید.

 

اما برخی افراد مانند سالمندان ناتوانی که دچار سکته‌های شدید شده‌اند، افرادی که پس از جراحی با ضعف جدی بدن روبرو هستند و ورزشکاران حرفه‌ای که ماه‌ها باید از میادین به دور باشند، به صورت مداوم به دستگاه فیزیوتراپی نیاز دارند. برای این افراد جایگزین کردن فیزیوتراپی در منزل با اعزام هر روزه به کلینیک، یک گام مهم و مثبت در تسریع روند درمان است.

 

مزایای فیزیوتراپی در منزل

 

دور کردن حس بیماری از ذهن

فرقی نمی‌کند که فرد به چه دلیلی باید از این روش درمانی استفاده کند. چه سالمند باشد چه ورزشکار، وقتی قرار باشد مداوما به بیمارستان یا کلینیک برود و در معرض برخورد با دیگر بیماران و پرستاران قرار گیرد، این ذهنیت که هنوز بیمار است و نیاز به درمان دارد باعث از دست رفتن آرامش خاطر او می‌شود. وجود یک دستگاه فیزیوتراپی در منزل در محیطی که هر روز از صبح تا شب را در آن می‌گذراند و با دیگر افراد خانواده مراوده دارد، باعث می‌شود تا فرد از نظر روحی خود را بهبود یافته بداند.

 

کاهش دردسرهای مسیر

کسی که به خدمات درمانی نیاز دارد، نشستن در خودرو برای مدت زمان طولانی، گرفتار شدن در ترافیک، انتظار برای جابجایی با آسانسور و گاه بالا و پایین رفتن از پله‌ها برایش بسیار دشوار خواهد بود. به همه این موارد گفته شده، این مورد را هم اضافه کنید که اگر بیمار و همراه او خودرو شخصی نداشته باشند و قرار باشد از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنند یا چند سری تغییر ایستگاه بدهند، چه بر سر بیمار خواهد آمد. این مصائب در کلانشهرهایی مانند تهران که یک مسیر بیست دقیقه‌ای در حالت عادی گاها یک ساعت طول می‌کشد، شدیدتر هم خواهد بود. به علاوه اینکه انتظار بیمار در کلینیک برای گرفتن خدمات را هم باید اضافه کرد. وجود دستگاه فیزیوتراپی در منزل در زمان صرفه جویی نموده و درد و دردسر کمتری را متوجه بیمار می‌کند.

 

بازگشت به زندگی معمولی

در شرایطی که بیمار برای گرفتن خدمات در کلینیک مجبور است یک همراه با خود داشته باشد و او را تا بازگشت مشایعت کند، اما انجام فیزیوتراپی در منزل سبب می‌شود تا فرد دچار عارضه، زودتر استقلال خود را پیدا کند و به عبارتی به زندگی معمولی برگردد.

 

تسریع روند بهبود

فکرش را بکنید بیمار پس از رنج مسیر به کلینیک می‌رسد، خدمات مورد نظر را دریافت می‌کند، برخی از تکنیک‌ها مانند ماساژ یا حرکات ورزشی به او آموزش داده می‌شود تا در منزل انجام دهد، اما پس از دریافت این خدمات و در مسیر باز هم بخش آسیبپ دیده بدن او در معرض ضربه، چرخش‌های خطرناک و درنهایت آسیب قرار می‌گیرد. بدیهی است که استفاده از دستگاه فیزیوتراپی در منزل باعث می‌شود هم خدمات فیزیوتراپی اثربخش‌تر باشد و هم حرکات ورزشی و سایر تکنیک‌ها تاثیر مثبت خود را بر سلامت بیمار بگذارند.

 

مدیریت زمان

در زندگی ماشینی امروزه بارها پیش آمده است که از دندان‌درد به خود پیچیده‌ایم اما هیچ وقت مناسبی برای رفتن به دندانپزشکی پیدا نکرده‌ایم؛ زیرا در تمام طول هفته سر کاریم و پس از اتمام ساعت کاری هم دندانپزشک‌ها به خانه رفته‌اند! دقیقا چنین اتفاقی را برای بهره‌مندی از خدمات فیزیوتراپیست‌ها هم شاهد هستیم. هماهنگی با برنامه کلینیک‌ها آسان نیست. خیلی از مردم به دلیل برنامه‌های کاری غیر منعطف، متخصصان و درمان را از دست می‌دهند. این مساله را با خرید دستگاه فیزیوتراپی خانگی می‌توان به آسانی حل کرد.

 

حفظ تعادل

برای افرادی که پس از اینکه دچار عارضه شده‌اند، تعادل خود را از دست داده‌اند، عزیمت به کلینیک ضمن اینکه خطرناک است، زیرا هر آن ممکن است فرد دچار افتادن شود، از نظر بار روانی نیز بیمار را به هم می‌ریزد، زیرا به عینه می‌بیند که بخش قابل توجهی از توان خود را از دست داده است. با انجام خدمات فیزیوتراپی در منزل ضمن اینکه در محیطی ایمن فرد درمان مورد نیاز را دریافت می‌کند، انگیزه کافی برای بهبود نیز در اختیار اوست.